Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 03. února 2025 10:20

Karja no ja vařím taky nejdřív maso a vývar a ta rajská mi pak prijde za chvilku, takze papinak jsme používali na ten vývar, vařený maso nebo na guláš 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 03. února 2025 10:24

hrnec mam tenhle a delam v nem mj ryzi nebo brambory, je super ze to nemusim hlidat, nastavim program jdu pryc a az se vratim je hotovo. papinak a pomaly hrnec v jednom:-)

zrovna gulas teda na to pomale vareni, rano pustim a az se po poledni vratim od koni obedvame:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2025 10:24

Jos na polívky mi to přijde jako zbytečnost, ty jsou za chvilku i klasicky. Z toho maminého se ten hrnec dá vyndat, udělat to osmahnutí a pak vrátit. Ale je to podle mě spíš na maso, na ty jídla, které buď musíš začít hned ráno a nebo právě večer v tom pomalém. (A nebo v papiňáku v deset dopoledne)

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 03. února 2025 10:37

Potrefenáhusa JJ, no takhle jsem to myslela, já dělám z hovězího jen rajskou, proto jsem to tak napsala. prostě na vařené hovězí no:).

viktorka_od splavu No, ale to je slovo do pranice, protože třeba rýžovar sháním už dlouho. Hlavně na ty HO obědy se to hodí jako blázen. Brambory to samé, furt to člověk dá na hodně, pak to tlumit....Jdu si šetřit:D

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 03. února 2025 10:38

viktorka_od splavu To jsem si měla přát k vánocům, hrnec:-D. Takže k narozeninám, ty jo, no roky nezastavíš, už jsem jak vlastní matka!

48190 příspěvků moje polička 03. února 2025 10:42

Karja  aj na ty vase pohankovy dobroty:-) jsem tuhle "vynalezla" recept pro sebe na obed nez se rano vysprchuju: lzice kari pasty, na to odmerit dle receptu na ryzi cervenou cocku a vodu, tri "presly" rajcata hodit na to. zapnout program ryze. jit do koupeny. pred odchodem zamichat a vyklopit do krabicky. to bylo tak dobry ze kdybych si varila neco hodinu, nemohlo to byt lepsi:-)

48190 příspěvků moje polička 03. února 2025 10:43
Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 03. února 2025 10:46

viktorka_od splavuto zní dobře, to bych jedla i já.-). Jinak pohankový šlichty jdou mimo mě:-D:-D. V recenzích je nějaký "problém" s dlouhým nahříváním programu. To asi neřešíš ne? To ty stížnosti nebudou zase tak žhavé....

48190 příspěvků moje polička 03. února 2025 10:52

Karja to nahrivani sice moc nechapu, ale v nicem mi to nevadi, jen se musi pocitat s tim, ze napr. program ryze je na 8 minut. kdyz ho ale zapnes, prvne myslim 10 nebo 15 min "nahriva"= tvori se ta para, pak teprv zacne merit tech 8 min. ale uplne stejne to dela treba kdyz smazim cibulku a maso na gulas - hreje to hned, normalne smazim, behem toho nahrivani, vetsinou jeste driv nez je "nahraty" mam usmazeno:-)) pak pridam vodu/vyvar, zavru, dam pomale vareni/ paru podle toho jestli specham nebo jdu pryc.. no a von nejdriv zas nahriva, samozrejme. takze kdyz spechas chce to pripocist, jestli se ti vic nevyplati obyc hrnec:-)

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 03. února 2025 11:19

viktorka_od splavu Ale jakoby tu rýži tam hodim hned, to se nemusí čekat až se to nehřeje, ne? Mně většinou nejde o spěchání, ale nebaví mě ty mezikroky víš, že jako musíš ubírat sama tu teplotu a mysle tsi na to....

48190 příspěvků moje polička 03. února 2025 11:39

Karja jo, presne. nahazis, zapnes a des pryc:-)

navic ja uplne ignoruju takovy ty uzkostlivce ze mouka/smetana apod se musi dat az pak aby neco.. ne nahazim tam vsechno hned a nestane se vubec nic:-P

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 03. února 2025 11:41

Mám Bosch Mum, ale otrasný na krajanie zeleniny aj mletie mäsa, tak pozor na rad pri objednavani.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:03

JosMama taky kvůli fazolacce v tom starém typu malovala. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:06

JosMama taky kvůli fazolacce v tom starém typu papinaku malovala. A s tím novým mám stejné zkušenosti. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:15
Reakce na Janulik03:

Tlakový hrniec vzdy raz za rok začnem premýšľať že potrebujem, väčšinou ked robím hovädzie mäso.

Ale v podstate mi nechýba, ten čas je skôr asi privrych deťoch dôležitý mať vsetko rýchlo, u nás už je času dosť.

​Moje řeč. Není nad klasickou přípravu... guláš nebo vývar z papiňáku? to by se šel Brillat-Savarin rovnou oběsit

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:16

barbucha no niekedy ma to napadne, varim kazdy vikend pre 7 , tak niekedy by to chcelo urýchliť, ale tak planujem vopred a ide to

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:24

Janulik03 

Taky vařím někdy pro regiment, ale stačí si to připravit a dát vařit včas... navíc nad gulášem nebo vývarem nemusíš stát, to se dělá samo - mrkneš na dva tři filmy, přečteš půl knihy a je hotovo Vono je nakonec jedno, jestli děláš 4 nebo 8 porcí, práce je s tím stejná přece.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2025 13:59

barbucha to je právě to, dát vařit včas. Já se k začátku vaření dostanu třeba v deset.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 03. února 2025 16:50

Evaeva 

Není nic jednoduššího než dát to vařit večer předem. Zvlášť ten guláš... dyk to neni minutka.

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 03. února 2025 16:57

já se papiňáku bojim!