MP Meri Víš co, nechali jsme ho tak, i když jsme zvažovali i jiné možnosti. Při minulém pobytu tady bydlela dospělá neteř, ale teď je v Praze, měli jsme domluvené, že ho pronajmeme naší japonské známé, ale nakonec z toho sešlo. Zdál se nám ten pronájem oficiáně složity, vyklidit dům, nevíš na jak dlouho a chtěli bychom jezdit...
Mirka Těmto technickým detailům úplně nerozumím, ale jsou na to technologie, například ty velké mrakodrapy se staví s pohyblivými základy, tak aby se mohly pohybovat při otřesech a podobně. Prostě vždy je tam nějská vůle na pohyb.
No a dnes jsme se přestěhovali a po prvních hodinách lebeděni, jak je to tu super, jsem pochopila nevýhodu krásné terasy kousek od parku, na kuchyňské lince(!) jsem přistihla švába! Jako teda
Vím že je to v Tokyu normální, mezi expaty se to řeší pořád, znám holku, co pracovala v luxusni čtvrti v restauraci a musela chodit hodinu před otvítačkou, aby vymetla šváby z kuchxně, ale stejně moje reakce byla okamžité stěhování. Zkušení radí dát jim jména, protože přes léto se jich prakticky nelze zbavit..,