Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 11. července 2022 08:24

brrr triky na řemeslníky jsem se naučila v práci.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 11. července 2022 08:31

Tabea Když nemáme žádný společný jazyk!

razorblade Já i to obložení fotila tajně! Jinak prosím tě sorry za zmatení, bydlíme v Jokohamě, do víkendu jsme byli v Tokyu, ale asi mi to ujede i tak, já totiž Jokohamu vpodstatě do teď nepovažovala za samostatné město, ona je to s Tokyem jedna velká aglomerace, lidi běžně bydlí v jednom, dojíždí jinam, jsou to prostě jen zastávky na stejných linkách. 

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 11. července 2022 08:38

Garfie kafe, pantomima, smutný oči, selfie pro nás

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 11. července 2022 08:56
Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 11. července 2022 09:09

Garfie aha, vidis... ja si ani jokohamu na mape nehledala, myslela jsem, ze je nekde daleko na jinym ostrove pro me je japonsko asi to, co cecna pro americany

Offline Maureen
příspěvků moje polička 11. července 2022 09:23

razorblade klidjsem na tom se zeměpisem stejně (ne,hůř)

Garfie ale to je moc hezky laděné obložení s koberečkem...tyjo,šváby bych nerada..ale skákací pavoučky???já žiju v představě,ze ve velkoměstě mi hmyz nehrozí,ze to je zalezitost venkova a nechci slyšet,ze to není pravda!!!

Offline andulka01
12199 příspěvků moje polička 11. července 2022 09:48

Maureen v subtropech je hmyz prostě všude. Byla jsem za známými v Austrálii, na Gold Coast a švábi zcela normálně. Ten, kterýho jsem potkala poprvé byl velký jak myš, to mě teda trochu vyděsilo. A kamarád, co žije shodou okolností taky na Gold Coast ve fakt luxusním kondomiu, taky říkal, že švábi jsou prostě součástí kuchyně a koupelny, že s tím nejde moc dělat. A když se třeba termiti rozhodnou, že někam jdou, nic je nezastaví.

Offline andulka01
12199 příspěvků moje polička 11. července 2022 09:49
Offline Maureen
příspěvků moje polička 11. července 2022 09:53

andulka01 dobrá,píšu si...bacha na subtropy!...tedy už jsem v nich byla,ale asi jsem měla kliku...a termiti???...ty mám spojené s tím večerníčkem nebo v čem to bylo,jak pochodovali v jednom šiku a pak něco organizovaně sežrali...to jsem milovala

Offline jitřenka
706 příspěvků moje polička 11. července 2022 09:56

razorblade - haha, já si to teda vygooglila, je to tady zároveň vzdělávající, ale Jokohamu mám od té doby v hlavě taky a když jí slyším v rádiu, tak hned jde vzpomínka na Garfie  

Offline jitřenka
706 příspěvků moje polička 11. července 2022 09:58

Tabea - já to dnes zkusila taky, ale nechytla jsem se , jedná se totiž o staré betonové poklopy ke studni.

Offline bram
4092 příspěvků moje polička 11. července 2022 10:33

Věděly jste, že šváb dokáže žít několik týdnů bez hlavy? Ale hlava bez těla jen několik hodin. A přežije i jadernou katastrofu, tak bych biolit asi ani nezkoušela :) Nejde ani jen tak zašlápnout. To poslední vyzkoušeno osobně. 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 11. července 2022 10:34

Add chrousti... jak cestovky mivaj vzdycky v hotelu tu knizecku s realiěa daneho mista, tak na kanarech meli ve faune: a ziji zde brouci kukaračos (nebo tak nejak to bylo napsany), jsou neskodni a nejsou nebezpecni. Tak si rikam, hm, kukaračo, to zni jako cockroach... dam si to do prekladace... a jo, byl to svab. Jak to smejdi napsali mistnim jazykem, aby nestrasili turisty

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 11. července 2022 11:17
Offline Vari
2027 příspěvků moje polička 11. července 2022 12:07

Ja bych na ty subtropy moc nesazela, jsem si celkem jista, ze Moskva je o dost vejs a slovo svab jsem se naucila asi hodinu po ubytovani. :-D a nejvic jich bylo ve ctrnactym patre, my ve ctvrtym meli jen toho jednoho Ivana. :-D

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 11. července 2022 12:49

bram já viděla kdysi nějaký dokument, kde svabi pochodovali na okraji takového koryta, kterým se valil proud tekuté oceli ve slévárně. Takže ten musí přežít všechno. Ti chlapi stali v uctivě vzdálenosti v ochranných oděvech a stitech na hlavě, jak ta masa bublala a prskala. Ale šváb v pohodě.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 11. července 2022 12:58

razorblade cucaracha bylo jedno z prvních španělských slov, která jsem se naučila :D Ale ani jsme se s nima snad nepotkali, spíš nějaké malé štíry, jeden byl v umyvadle.

V Japonsku si taky nepamatuju, že by v hotelích nějaký hmyz lezl, ale my padali do postelí tak urvaní, že bych si snad ani nevšimla, kdybych po nich někde šlapala.

Offline Mirka
3998 příspěvků moje polička 11. července 2022 13:17

Kokoska štír, kde se to přepíná na šváby?

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 11. července 2022 13:23

Mirka no přepíná... vypnuli ho asi kamenem do hlavy, ale nebyla to tenkrát úplně klidná noc, pořád se mi zdálo, že slyším nějaké škrabání. 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 11. července 2022 13:31

rozarka ne nadarmo se rika, ze na preziti velkejcch katastrof na planete jsou pripraveni dva zivocichove - svabi a potkani.