Malá rekapitulace víkendu, protože u nás byl na dovolené mužův kolega, v civilu aktivní vinař, udělal za nás průzkum japonských vinařských oblastí. Takže jsme se tam o víkendu vydali, je to kousek od Fuji, hory krásné, pod nimi vinice a broskvové sady, opravdu krásná část Japonska, kterou jsem zatím znala jen velmi letmo. (ehm, kolegovi jsme se odměnili tou nefunkční elektřinou, ale naštěstí jen na poslední dva dny, myslela jsem, že se sbalí a půjde do hotelu, ale kupodivu to tady nějak přežil, dokonce se omluvil, že tím pádem nemohl vyluxovat).
Vinařství byl poněkud bizarní zážitek, šli jsme do jediného, které má vlastní sklípek, koupili jsme si ochutnávku, která spočívala v tom, že po zaplacení cca 400 korun nás vpustili do sklepa a mohli jsme ochutnávat do aleluja....zní to jako ráj, ale upřímně řečeno, většina vín stála za velký prd.
Ale koupili jsme tři lahve, taky střapec hroznů ve slevě (jen tak pro představu, jeden střapec vína přímo na vinici se pohyboval zhruba v rozmezí 200-600 korun).

Vinice jsem bůhví proč nevyfotila, ale všechny vypadají podobně jako tohle úžasné parkoviště.

U sklípku byla trochu zvláštní kašna, s paninkou, kterou ovíjí víno a žábou, taková evropsko-japonská fusion kašna. 

Večer jsme byli v naprosto úžasné restauraci, starý tradiční dům, jednoduché ale výborné jídlo, všechno z vlastních zdrojů, jakože si vyrábí sami miso, domácí nudle, zeleninu jen od místních farmářů...skvělá atmosféra!