Jo studnice... já hlavně vždycky dostávám psotník z těch fotek jídla
- z hladu! ![]()
Postřehy z Japonska
barbucha
Naštěstí teď jak jsem doma, tak toho jídla moc není....
Nejakú dobu som tu nič nečítala - prípravy na prílet vnukov a potom veľmi akčný a športový týždeň - ale teraz už sú chlapci späť a dopriala som si pauzu s Parfumánii, najmä toto japonské vlákno. O chvíľu sa ku mne pritočil muž, a hovorí - čo to tak vzdycháš ? Ani som si neuvedomila, že skutočne, ako tak čítam tie bohaté informácie zo sveta pre mňa vzdialeného a neznámeho, u každej zaujímavosti vypustím také to obdivné - oooch, hmmmm, a pod. Je až neuveriteľné, koľko toho o Japonsku viete a ako o tom zaujímavo píšete .A pri týchto posledných príspevkoch ma napadla otázka - ako to je s množstvom sviatkov, sezón a mikrosezón, období, dni chlapcov, či dievčat, a pod. Bývajú tie termíny uvedené v kalendári, ako napr, u nás deň rovnodennosti ? / nenapadá mu u nás nič podobné / V Japonsku asi na každý deň v roku pripadá niečo, že ?
Garfie diky, diky! Ohnostroje bych si uzila, ale souvislosti jsem netusila.
Blanka Děkuji za pochvalu! ![]()
S těmi kalendáři je to asi jako u nás, většina obsahuje jen státní svátky, nebo významnější dny. Kalendáře, které se dají koupit v chrámech obsahují navíc různé náboženské svátky. Ale viděla jsem už i podrobný kalendář i s nejrůznějšími festivaly a podobně. Určitě tam nenajdete tyto mikrosezony (i když věřím, že speciální kalendář existuje, musím se po něm podívat!), ono je to spíš na bázi pozapomenutých zvyků.
Garfie - ďakujem za vysvetlenie. Teraz v tom mám jasno - v japonských kalendároch nájdeme štátne sviatky, v kalendároch z chrámov sviatky náboženské , ale iba u Garfie máme okrem toho aj všetky sviatky a významné dni v roku , ako komplet !
Blanka
Ano, tak nějak.
Garfie Až budeš mít sesbíraný celý rok, můžeš to dát dohromady a vydat Gariin kalendář japonských mikrosezon ;)
DruI To nevím, jestli by někoho zajímalo. Ale říkala jsem si, že minimálně vytvořím účet na FB nebo Instagramu....:-) Je to dost práce a je mi úplně líto to zahodit.
Dnes je na Expo Český národní den a podle různých zpráv to vypadá na velký úspěch. Mám z toho radost :-).
Garfie To by byla určitě škoda to zahodit. Možná to zkusit nabídnout nějakému internetovému magazínu, kde by to mohlo vycházet na pokračování ;) ono je to v těch mikrosezonových intervalech právě tak akorát davkované, aby těch informaci nebylo moc.
999 Jo, ráno jsem poslouchala rozhovor s Rosťou Novákem. Na vystoupení La Fabriky přišla s prezidentem i princezna a na reprízu se stály fronty.
brrr A princezna se prý neplánovaně sešla i s řidiči historických aut, která tam dorazila :-).
Garfie To si buď jistá, že zajímalo!
Sweet Potato No tak těch deset lidí tady (a kdo ví jestli si nefandím) to nespasí ![]()
Garfie Hele, občas se o to různě dělím, vždycky zaujmeš.
Garfie Japonsko frčí. Myslím, že by o to mohl být zájem.
Garfie Zajímalo by to určitě hodně mých známých.
Tak já o tom zkusím popřemýšlet, minimálně v nějaké online formě. Ale počkám, až uzavřu kruh. :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)