monis krasny. Da se nekde koupit navod v cestine?
Šití, pletení, háčkování,...
Diky za reakce![]()
Antje v cestine ne, tehle konkretni navod jekom eng, de, fr a skandinavske jazyky. Ja bych projela drops design. Oni vzdycky okopiruji popularni navody na pleteni a pak to zverejni zadarmo a casto je to v cestine. Jen namatkou jsem to projela a ten typ sedloveho ramena maji u vzoru Wispy Dandelion cardigan a urcite toho budou mit vic, protoze to je ted celkem popularni zalezitost.
monis mockrat dekuji![]()
monis krasny kardigan!
katrin ..přesunu tedy sem. Koukla jsem do návodu, mám ho už rok, ale stále na něj nedošlo. Tak pokud tomu dobře rozumím, v tomto případě otáčíš celkem 20x pro vytvarování zad. Poslední, tedy 20. otočenou řadou na rubové straně se dostaneš až za původní začátek (BOR). Tady přízi ustřihneš, otočíš, z levé jehlice přesuneš všechna oka, která přibyla přidáváním vpravo od BOR na pravou jehlici a teprve pak zase navážeš přízi a pokračuješ kompletními kruhovými řadami.
Mně to tedy většinou všechno sepne a zapadne do sebe až když to držím v ruce :-)
letolet děkuju za přesunutí sem a za tvoji snahu mi to vysvětlit, ale jsem prostě marná. Tak jak to píšeš, tak bych to chápala, že budu otáčet jen ty záda 20x za sebou? A teprve po posledním, dvacátem otočení, budu plést celou kruhovou řadu? To by ale bylo strašně moc na těch zádech, to bych tam vytvarovala hrb :-), ne?
letolet ale vlastně možná trošku vím: ona ta značka 1. GSR je v místě zadního pravého rukávu, tam odtud se to musí počítat. Takže upletu záda a pak začínám tu 1. GSR. A v popisu je:
1st row (RS): Work the pattern until you are 2 sts on to one sleeve, turn. (REMEMBER increases at the raglan markers and knit at the raglan seams).
To by tedy byla ta rukávová část a po otočení ve vracím ke značce č. 1. No a tady mi to přestává být jasné. Otáčím znovu a pokračuju znovu lícovou řadou ten rukáv a pak přední díl, anebo neotáčím a rubem se vracím zádovou částí ke značce č.2, kde pletu ten druhý rukáv? Ale kdy pletu přední díl??
Mně je jasný, že jsem si na první svetr pletený odshora ukousla asi moc velký sousto :-), ale furt to nechci vzdát!
katrin nevzdávej :). Já si jako první zobla taky docela těžký model na začátečníka, ale právě pro to mě to bavilo až do konce.
Ano, je to tak, otočíš 20x záda (líc, rub, ...) a teprve pak pokračuješ zase z líce v celých kruhových řadách. Tady na té fotce je pro představu zadní díl, kde se stejným způsobem otočilo 17x a na spodní fotce je vidět, jak se to projevilo vepředu. 
Koukni na to video vlněných sester, je to tam srozumitelně ukázáno.
letolet tak to je úplně jinak, než jsem si celou dobu myslela. Já myslela, že ty zkrácené řady mají tvarovat ramena, ne záda, ale ono to dává smysl vlastně, udělá se tím ten nižší průkrčník vepředu, že jo?
Mockrát děkuju za vysvětlení!!
katrin je to tak.
A z čeho ho pleteš? Já se pořád nemůžu rozhodnout, proto ho nemám. Už jsem i jednou na něj nakoupila, ale upleteny vzorek mě nepřesvědčil. Asi se budu muset držet materiálu z návodu.
letolet Drops Puna, barva hodně podobná jako mají v originále
Friga krasny, jsi sikovna.
Friga paráda, moc hezké
já mám rozpletene tričko ze stejně příze, no příští rok ho snad unosim. ![]()
Friga moc pěkná práce
Antje continuity letolet diky moc!
Myslite, ze bych ho mohla nosit i do kancelare? Dresscode nemame, jen dumam, jestli ty dirky ve vzoru nejsou nevhodny, jak jsou i na horni casti prsou?
continuity z prize se pletlo celkem dobre, jen se obcas rozdelila a pak jsem ty vlakna musela lovit hackem, kdyz jsem si toho vsimla az o radek dal. Pletes to tricko, jak jsi sem davala asi pred mesicem obrazek?
Friga jj, ale nějak jsem se zasekla u trupu.
Friga do práce úplně v pohodě.
continuity dik, tak ho teda budu nosit i do prace :) Ja jsem se zase zasekla na chvili u rukavu, prvni pokus dle navodu byl upnuty, coz jsem na letnim triku nechtela, takze jsem ho nakonec prepletla a pridala 15 ok.
Friga o nošení do kanceláře by mě nenapadlo pochybovat. Naopak mi na to přijde vhod.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)