Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline eM
1621 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 00:08

Kokoska Je to tak, tuží se rozpuštěným polystyrenem. Používá se spíš nějaké chlorované rozpouštědlo, pro běžný lid je dostupný perchlorethylen. My laboratorní krysy berem chloroform a tužíme zásadně v digestoři v práci ;).

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 04:01

eM Teda, i ta veverka je parádní! Jak už tu padlo, nenapadlo mě, že se paličkuje i něco jiného než dečka nebo krajka, něco i tak současného jako obrázek na tričko. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:01

Myrtila ja jsem kdysi mimo jine delala pro mamcinu znamou limec na vecerni saty, takovy asymetricky, na jedne strane to bylo jen u krku, na druhe takove esovite zatocene delsi. Z reznych a zlatych niti. A na saty na kapsicku chtela monogram, tak jsem nasla vzor takove jako goticke pismeno, hezke to bylo. Pro jednu vytvarnici jsem delala malinke zlate a barevne motylky, ona delala takove zazehlovane obrazy z vlny a textilnich vlaken a vkladala to do toho. Pro babicku k narozeninam obrazek, nejake travy a kytky, nechala jseme to zaramovat a mela z toho radost. Palickovani jsem se ucila, abych se nezblaznila po x letech na materske a prisla trochu mezi lidi.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:04

eM toluen bych uz asi ani nesehnala. Oni to fetaci cuchali, kupovala jsem to tehdy v drogerii a koukali dost podezirave. 

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 13:32

Kokoska No jo, límečky se tak vlastně dělávaly! Jinak teda máš můj obdiv, mně to přijde strašně složitý, aby to pak drželo pohromadě na tohle mi úplně chybí představivost, natož třeba dělat něco bez návodu. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 13:53

Myrtila na to jsou navody, takove predkreslene vzory, pozna se, jakou technikou se ktery kousek ma delat. Ty jednodussi veci uz si pak clovek dokaze udelat i sam. Ale dneska uz bych to fakt neumela.

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 17:43

Pro dceru. Ačkoliv to nevypada, vyzkoušela jsem si na něm spoustu pro mě nového. Tu část na třetí fotce jsem upletla celkem 2x. Naštěstí jsem si chtěla uplest lem kolem krku driv než az na konec a při tom zjistila, že jsem v návodu přeskočila jeden celý odstavec a chybí mi kus ramen a výstřih je tak kratší. Lem jsem taky párala, abych pak zjistila, že jsem ho měla dobře:). A barva odpovídá té třetí fotce. 

Offline olte
679 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 18:05

letolet krásný svetřík

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 18:16

letoletkrása,a mám pocit,že ty lemy a roláky pletené shora jsou prostě lepší. Lip se to plete I to líp vypadá, než když se uplete prukrcnik a na to se pak nahrazují další oka. 

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:15

olte continuity děkuji :) Tady to teda jsou oka nahozená na průkrčnik, ten se v půlce přehne a rovnou z rubu připlete. Nic se nepřišívá. A celkově pletení shora se mi zamlouvá, je dřív vidět, jestli z toho něco bude nebo ne :)

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:18

letolet ten se moc povedl! 

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:24

Ja jsem taky upletla svetr, prvni v zivote, ktery jsem dopletla. 

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:29

letolet super, neni to neco od Petite knit?

Friga taky super, co to mas za prizi?

Ja ted pletu letni kardigan, tak snad to zavcasu dodelam.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:47

letolet jj,teď jsem jeden takový dopletla, jen ještě není vyblokovany a tahle příze to potřebuje. 

Je to fakt super pletení.

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:48

Friga děkuji. A vidím, že jsme se pustily do podobného projektu :) Gratuluji k výsledku. Máš chuť zkusit další?

monis tento je od myfavouritetjings no.23. Ale u pettiteknit bych si taky vybrala, zatím si tam chodím pro odkazy k pletacim technikám. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 19:49

Frigaperfektní,fakt hezká příze i cela práce. 

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:00

continuity taky pěkně povedený kousek. To blokování je vždy malý zázrak.

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:04

monis letolet continuity diky moc! 
Prize je Malabrigo Mecha, odstin english rose. 
Ted pokracuju v pleteni prvniho svetru, ktery jsem pred lety zacala, ale pak mi to nejak neslo (je s norskym vzorem a spatne jsem utahovala), kus jsem musela vyparat a pak jsem se to na vybodla. Koupila jsem si nove jehlice a s tema se plete mnohem lip! 

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:05

continuity to je taky pekny svetr! 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 20:45

A jdu si nahodit na tohle.