Kokoska Je to tak, tuží se rozpuštěným polystyrenem. Používá se spíš nějaké chlorované rozpouštědlo, pro běžný lid je dostupný perchlorethylen. My laboratorní krysy berem chloroform a tužíme zásadně v digestoři v práci ;).
Šití, pletení, háčkování,...
eM Teda, i ta veverka je parádní! Jak už tu padlo, nenapadlo mě, že se paličkuje i něco jiného než dečka nebo krajka, něco i tak současného jako obrázek na tričko.
Myrtila ja jsem kdysi mimo jine delala pro mamcinu znamou limec na vecerni saty, takovy asymetricky, na jedne strane to bylo jen u krku, na druhe takove esovite zatocene delsi. Z reznych a zlatych niti. A na saty na kapsicku chtela monogram, tak jsem nasla vzor takove jako goticke pismeno, hezke to bylo. Pro jednu vytvarnici jsem delala malinke zlate a barevne motylky, ona delala takove zazehlovane obrazy z vlny a textilnich vlaken a vkladala to do toho. Pro babicku k narozeninam obrazek, nejake travy a kytky, nechala jseme to zaramovat a mela z toho radost. Palickovani jsem se ucila, abych se nezblaznila po x letech na materske a prisla trochu mezi lidi.
eM toluen bych uz asi ani nesehnala. Oni to fetaci cuchali, kupovala jsem to tehdy v drogerii a koukali dost podezirave.
Kokoska No jo, límečky se tak vlastně dělávaly! Jinak teda máš můj obdiv, mně to přijde strašně složitý, aby to pak drželo pohromadě
na tohle mi úplně chybí představivost, natož třeba dělat něco bez návodu.
Myrtila na to jsou navody, takove predkreslene vzory, pozna se, jakou technikou se ktery kousek ma delat. Ty jednodussi veci uz si pak clovek dokaze udelat i sam. Ale dneska uz bych to fakt neumela.
Pro dceru. Ačkoliv to nevypada, vyzkoušela jsem si na něm spoustu pro mě nového. Tu část na třetí fotce jsem upletla celkem 2x. Naštěstí jsem si chtěla uplest lem kolem krku driv než az na konec a při tom zjistila, že jsem v návodu přeskočila jeden celý odstavec a chybí mi kus ramen a výstřih je tak kratší. Lem jsem taky párala, abych pak zjistila, že jsem ho měla dobře:). A barva odpovídá té třetí fotce.
letolet krásný svetřík
letoletkrása,a mám pocit,že ty lemy a roláky pletené shora jsou prostě lepší. Lip se to plete I to líp vypadá, než když se uplete prukrcnik a na to se pak nahrazují další oka.
olte continuity děkuji :) Tady to teda jsou oka nahozená na průkrčnik, ten se v půlce přehne a rovnou z rubu připlete. Nic se nepřišívá. A celkově pletení shora se mi zamlouvá, je dřív vidět, jestli z toho něco bude nebo ne :)
letolet ten se moc povedl!
Ja jsem taky upletla svetr, prvni v zivote, ktery jsem dopletla. 

letolet jj,teď jsem jeden takový dopletla, jen ještě není vyblokovany a tahle příze to potřebuje.
Je to fakt super pletení.

Frigaperfektní,fakt hezká příze i cela práce.
continuity taky pěkně povedený kousek. To blokování je vždy malý zázrak.
monis letolet continuity diky moc!
Prize je Malabrigo Mecha, odstin english rose.
Ted pokracuju v pleteni prvniho svetru, ktery jsem pred lety zacala, ale pak mi to nejak neslo (je s norskym vzorem a spatne jsem utahovala), kus jsem musela vyparat a pak jsem se to na vybodla. Koupila jsem si nove jehlice a s tema se plete mnohem lip!
continuity to je taky pekny svetr!
A jdu si nahodit na tohle.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)