Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 21. března 2025 16:32

letfenixa máme samé chlapy a neumím si představit, že tam vyndám pletení. Teda vlastně umím, ale je obraz, jak letím i se svetrem oknem rovnou do Atria.

Offline Mulen
4779 příspěvků moje polička 21. března 2025 16:45

continuity diky

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 21. března 2025 18:14

Mulen lod je krasna!

Mrs.Robinson to ma dcera pravdu! Jen je blby, kdyz nakup materialu prevazuje ja mam doma takovy zasoby latek, ze bych latky nemusela kupovat aspon 5 let, mozna spis deset. 

Offline Mrs.Robinson
544 příspěvků moje polička 21. března 2025 18:23

Friga No přesně tak. A pak když chci šit něco konkrétního, zrovna vhodnou látku doma nemám

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 21. března 2025 18:30

Mrs.Robinson tak to je jasny! A pak kdyz uz clovek tu vhodnou latku najde, tak prece nekoupi jen jednu, ze jo? Zvlast pri nakupu na netu, to by se nevyplatilo postovny

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 21. března 2025 20:09

Pak ty zásoby podědí děti a to je teprv něco. 

Ale příze nedám. Budu plést v důchodu. 

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 21. března 2025 20:16

Friga ja jsem si na zasoby latek vytvorila nastenku na Pinterestu a snazim se to zpracovat. Vsechno jsem nafotila a ulozila, dokonce jsem behem te katalogizace prisla na latky, co jsem zapomnela, ze mamneco mam u nasich, to je hned....Ja mam k tomu hromadeni takovy rozporuplny vztah, rada kreckuju, ale zaroven me to sere

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 21. března 2025 20:59
Reakce na Mrs.Robinson:

monis Mulen Jak říká moje dcera, nákup materiálu a vlastní tvorba jsou dva samostatné koníčky

​Jó, tak to je přesně přesný :-)

Offline Mulen
4779 příspěvků moje polička 21. března 2025 21:38

Friga diky

Šití mam vlastně taky teď upozaděné, ale mám skoro došité letní šaty. Stačí jen začistit spodní lem. Snad to do léta stihnu

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 22. března 2025 07:39

monis ty jo! To jsi dobra, zes to takhle zkatalogizovala! Ja jsem se o to pokusila pred nekolika lety a vzdala to, protoze se mi spoustu latek nepodarilo vyfotit tak, aby odpovidala barva. Zelena a nektere ruzove a fialove vypadaj na fotkach mobilem uplne jinak. 
Zasoby maji vyhodu, ze clovek casto najde latku primo doma, ale taky to ne vzdycky plati. Ja mam doma i spousty strihu a sicich casopisu. A ruznych sicich pomucek, otacitek, pravitek a tak. Jsem krecek vsech krecku

Mulen mne u jednech satu zbyva nasit 3 knofliky, snad to taky do leta stihnu. 

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 22. března 2025 07:57

Mulen Friga tak je pak hlavne vyfotte

Jinak o knoflicich mi ani nemluv, loni jsem na bazosi nasla prodejce, co prodaval starozitne ceske knofliky na kartach, rohovinove, sklenene....to jsem se musela hodne drzet, abych koupila jenom ctvery

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 22. března 2025 08:40

monis to chapu, ze se ti spatne odolavalo:) Ja mam doma nejake jeste z prvni republiky, po prababickach. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 23. března 2025 20:22

Právě mi muž jedním priklekem zlomil obě jehlice na pletení. A můžu za to samozřejmě já, protože byly pod dekou (kterou na ně hodil on, když z toho gauče vstával). 

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 26. března 2025 08:18

Mulen prodraží...a toho místa, co spotřebují

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 26. března 2025 12:36

Letní šaty

Nemáte náhodou někdo střih na takovéto šaty? Nebo tip, kde ho sehnat? Neumím moc upravovat podle něčeho jiného, tak pořád všude hledám co nejpodobnější.

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 26. března 2025 16:37

Lenka22 nasla jsem ve svych zasobach podobny, bez toho raseni nad zadkem a s dlouhym rukavem. Musela bys aspon ty rukavy zkratit. Saty jsou tesne nad kolena. Mohla bych ti ho vykopirovat a poslat postou. 

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 26. března 2025 20:05

Děkuju za nabídku... A myslíš, že to z toho tvého střihu k tomu tvaru přiblížím? Jako rukávy zkrátím, i délku si upravím, ale mě se nejvíc líbí ty šaty v pohybu, a to vůbec nevím , jak se k tomu přiblížit. Klíčová bude asi látka, píšou, že je to len, ale tenhle se mi zdá buď tenký nebo měkký nebo nevím, v čem je to kouzlo.

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 26. března 2025 20:13

Lenka22 to bude "len" z Aliexpressu, tj PES nebo viskoza ;) ... a pro ten pohyb je důležitý taky to nařasení nad zadkem, na to bude potřeba jinej střih bych řekla

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 26. března 2025 20:17

Když jsme u střihů, tak makerist.de končí a do konce měsíce tam mají spoustu střihů za 2 eura a další hodně zlevněné. Možná i vzory na pletení, to nevím jistě, nezkoumala jsem. Střihy jsou obvykle v němčině, ale s překladačem to snad půjde - doufám, protože německy umím jenom napočítat do deseti

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 26. března 2025 21:59

Myrtila tak dik tedauz mam v kosiku tri strihy od Juliany Martejevs, ktere jsem mela v oblibenych na foldline, ale tam teda za podstatne vyssi ceny....