RoSa asi jo, oni jsou to určitě šaty z předprodeje z Aliexpressu nebo tak něco, ale mě něčím oslovily, a protože se vracím asi po 30 letech k šití , tak se mi zdají jednoduché k ušití, ale teda podle střihu.
Šití, pletení, háčkování,...
Lenka22 dela to pohyb a taky typ postavy. Ja mam vetsi rozdil mezi pasem a zadkem a klenuta bedra tato lehka acka bez zasevku mit vubec nemuzu. Ta latka se mi nad zadkem hrne a vypada to blbe. Latka bude spis smes len/viskoza. Samotny len by vic trcel.
Friga a jinak moc děkuju za nabídku, ale budu zatím pátrat dál po nejpodobnějším střihu.
monis ha, přesně tak, postava je další věc, která v tom hraje roli, modelky jsou štíhlé a s malými ňadry. Já si to vždycky musím zvědomit, když se mi něco líbí, že to není pro mě, já mám absolutně jinou postavu a nebude to takový, jako na modelkách.
monis Není zač![]()
Lenka22 Pokud jsou ty šaty ze lnu nebo z jiné nepružné tkaniny, doporučila bych projít burdu, tam jsou hodně střihy na tkaniny a takovéto základní šaty tam určitě budou (bez toho nabírání na zadku teda). Dají se koupit jednotlivé střihy, nebo na burdastyle si můžeš prohlédnout jednotlivá čísla, a ta se pak dají docela dobře sehnat třeba na aukru, bazoši nebo vintedu. Teď jsem si takhle nějaká čísla dokupovala.
Lenka22 Jinak teď po cestě, když si hledám střihy pro sebe, jsem narazila na tyto šaty se záševky za zádech z tkaniny, jsou docela podobné těm z videa, jen by sis zkrátila rukáv. Je to na tom webu, co na konci března končí, tak kdyby sis ten střih kupovala, hned si ho i stáhni. Obvykle to bývají dva soubory, PDF s instrukcemi a zip se střihem.
Myrtila díky moc.
Po krátké pauze jsem se od korálek vrátila zas k paličkám, obrázek na přání. Teď ho zbývá natužit a vytahat všecky špendlíky.

eM Tyjo, ten je parádní! Paličkování je pro mě taková superschopnost, vždycky koukám na ty vzory a nechápu, jak to někdo zvládne udělat ![]()
Myrtila přesně!
Moje mamka si dokonce od táty nechala vyrobit ten válec. No udělala jeden obrázek a prý nikdy více ![]()
Myrtila To neee, to je jen takový šolíchání ;). Nejvyšší dívčí je šicí stroj, z toho mám respekt.
eM Tak šicí stroj zase mně přijde jako šolíchání
Fakt, krásný to máš ![]()
eM to je super! Pro mě navíc stejné prozreni, jako když jsem viděla, že se dá uhackovat něco jiného než krajková dečka. Jak to bude vypadat ve finále? Jako obrázek do rámečku...?
eM to je dobry! Taky jsem to kdysi umela, ale uz bych si asi zamotala ruce, uz si ani nepamatuju jak se navijely palicky.
eM ty jo, to je pekny!
eM jé, paličkování, já jako samouk skončila u plátýnka, ale sestra uměla, umí krásně pořád. Jak při paličkování se klepou paličky o sebe, ten zvuk, dřeva, tak tomu táta říkal hrkání a já to pak volně přeložila do němčiny jako kleppen, no učitelka koukala a nechápala ![]()
A mamka pochází z Vamberka, ale paličkovat neumí.

eM Jake pouzivas tuzidlo? Kdysi se rozpoustel polystyren v toluenu ![]()
A teda ta veverka, ta je!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)