Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Stará existence
274 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 23:02

Mirka Ta horká pára asi fakt nebude to pravé ořechové. No nic, hadr a smeták to jistí..????

Offline Mirka
3998 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 07:15

Stará existence Jak jsem psala, bála bych se. A následky nemusí být po prvním úklidu vidět. Je to prostě horké a mokré, může to škodit nejen dřevu, ale i tomu, čím je ošetřené.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:03

711990 já nevím pres jaký cloud posílá tvůj vysavač data a běžný smrtelník to nemá šanci zjistit. ( Lze to hacknout a přeprogramovat, jen pro úplnost). 

K těm dalším zařízením: no každé další ten problém jenom zhoršuje. Horší jsou takové ty bez kontroly. Ty Alexy a Bigsby jsou docela proflakle, dělají to velkém společnosti, které na tu bezpečnost i celkem dbají, do ochrany dat je tlačí legislativa.... a stejně občas vyhřezne nějaký problém. 

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:09

continuity no ja to chapu, jen rikam, ze vsechny ty zarizeni pouzivam s tim vedomim. Ze mi nekdo hackne vysavac se tolik nebojim

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:10

711990 co jsem tím chtěla říct, ukládání fotek do google cloudu je úplně někde jinde i z hlediska tvoji kontroly, i bezpečnosti. Do cloudu normálně posílají data i velké firmy. 

Nechci říct, že je to vyřešeny problem, je s tím dost starosti, ale ta bezpečnost velkých cloudových služeb, které umí multitenantni architektury je o světelné roky jinde než nějake sdílené úložiště kdovíkde, kde ma videa z úklidu půlka zeměkoule na jedné hromadě. 

On je už strašidelný rozdíl, když se občas otestuje cloudová aplikace malé firmy. Bezpečnost je nečekaně slabá, i když ta služba je sama o sobě dost citlivá. 

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:14

continuity i z tohoto důvodu známí chtěli vysavač od evropske firmy, větší důvěra . Nakonec vybrali Cecotec, španělska firma. Myslím, že chtěli i výrobu v EU nebo aspoň mimo Čínu, ale to nevím, jak dopadlo. Vysává v pohodě. Software je občas zmatený. 

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:17

Gatita ten food processor co ukazovala Makara mi přijde nejlepší. Ten bubínkový je na prd. Ten používáme jen na brambory na bramboráky. Možná na sýr by to šlo, ale toho nestrouhám nikdy tolik. Food processor může do myčky.

Pak mám ten na bylinky. To používám dost. Na měli ořechů, když potřebuji moučkový cukr a tak

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:20

MaeGandal tobě jde v tom malém mixéru umlejt ořechy? Protože jsem to letos zkoušela poprvé a nevím, kde se stala chyba, ale vznikla mi divná blemcava hmota a spousta kusů ořechů.

Já mám ještě takový sekaček na tycaku, běžné to dělám v něm a přijde mi to lepší. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:25

MaeGandal no ty smart zařízení se úplně běžné využívají pro jeden typ DDIS útoku. V podstate tvoji telku (a další tisíce jiných) zotročí hacker, který přes ni útočí na nějaké služby. 

Potíž je, že normální uživatel je prakticky bezbranný a třeba ani nezjistí, že se děje něco špatného. 

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:40

continuity no, nejsou namleté jako z obchodu. Je třeba to zastavit včas,  ale do cukroví (dělala jsem letos poprvé plněné košíčky) to bylo v pohodě. Ale ten nástavec k ručnímu robotu je lepší, to je fakt. Měla jsem ho dříve a to bylo lepší. Ale můj tyčový mixéru pořád drží. Veškeré příslušenství se odporoučelo, ale mixéru pořád nic, kromě divnych zvuků 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 17:07

Takže myčka...velmi laicky... jsme holt prasátka...je v ní jakési čidlo hladiny vody v odtoku. Když se filtr zanese, voda odtéká, ale ne jak má. A tomu čidlu to nedělá dobře. Takže když se to stane opakovaně, čidlo odejde a myčka hlásí, že tone, i když je bez vody.

Prý je to nejčastější závada. Takže čistěte filtry.

Jo a Trilobit se lekl a zase vysává.

Offline DruI
4684 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:04

Sweet Potato Já po návštěvě opraváře myček dospěla k názoru, že aby se tohle člověku nestalo, musel by do té myčky dávat nádobí umyté :o)

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:11

Sweet Potato takže všetko funguje?

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:28

DruI Ta stará takhle zpovykaná nebyla. Předmývat mne nikdo nedonutí!

letfenixa Ano. Snad jsem to nezakřikla.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:30

DruI já jí občas prozenu čistící cyklus. Zatím fungovalo,třeba už je znova na čase. 

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:32
Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 15:03

Když jsme u těch myček, mám dosypanou sůl, víc se tam nevejde a kontrolka pořád svítí. Nemáte někdo zkušenost, co s tím, nebo co to znamená? Je moje sůl málo slaná, čidlo přetažené, kontrolka poblázněná?

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 15:09

dynda zkusit restartovat, vytáhnout ze zásuvky.

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 15:20

dynda chvilku po spuštění programu to svítí (dtto s oplachovačem), pak to zmizí

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 15:25

letolet 

To už mě taky napadlo, zkusím shodit jistič.