Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 09:06

Mohučanka jasné, že se budou pouštět o kvalifikaci. Minimálně je do toho natlačí sponzoři. Mě se víc líbilo, kdyby třeba Adam víc lezl ve skalách než, aby zas minimálně na rok a půl vše podřídil olympijskému cirkusu. 

Navíc tím,že se přidají další disciplíny ( i když v něm oblíbeném sportu), se to opravdu nezmenší. Dobrovolně se toho nikdo nevzdá, protože budou řicet sponzoři. 

Možná by úplně stačilo, aby se olympiáda vrátila k myšlence amatérského sportu. To jsem zvědavá, kdo by tam nakonec zůstal, tenisti nikoliv (fotbal třeba hrají 21, ne běžné reprezentační týmy). 

Offline Zuzuli
3173 příspěvků moje polička 07. února 2022 09:14

Jos svojtka me temi knihami z ciny celkem nastval. I axioma ma ty hudebni knizky tistene v cine. Ze mame doma no name leporela z levnych knih tistene v cine, s tim se jeste smirim, ale zrovna u Svojtky a toho jejich vystupovani jako skveleho vydavatelstvi knizek pro deti, i s ohledem na cenu jejich knizek, mi to vadi celkem dost. Ale rekla bych, ze zadna detska knizka, vytistena v poslednich deseti letech, u nas doma, neni tistena v Evrope. Pokud to na nich je tedy vubec napsano. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. února 2022 09:24
Reakce na continuity:

Ale! zjistila jsem, že všechny kuchyňské spotřebiče, které jsem vzala do ruky jsou Čína. Takže pokud nechci kvedlat bílky ručně v dřevěném škopku a zametať koštětem, asi něco budu muset zkousnout. 

​Lehce OT, ale házím do placu tip na Braun, má fabriku v Rumunsku, nebo teda minimálně ruční šlehač i tyčovej mixér, který mám, jsou Made in Romania. :) Rychlovarná konvice Kenwood a sendvičovač ETA už teda bohužel neprošly...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 09:33

Karoleena díky, no vyhazovat kvůli tomu nic nebudu, ale povedu to v patrnosti. Ten Kenwood mě dost naštval teda. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. února 2022 09:35

continuity I mě, a ještě takový trapný lakování, na štítku velkej nápis "Designed & Engineered in the UK" a mrňavej "Made in China"

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. února 2022 10:08

Karoleena teraz som chytila do ruky teplaky Lelosi a tam maju napisane Made with love in PRC. Tak urciteee

Pod vplyvom tejto debaty som isla kuknut na veci, co mam hodene na stolicke. Vsetko made in china, leginy na jogu od Stelly McCartney made in Vietnam, co ma u nej celkom prekvapilo. 

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 07. února 2022 10:20
Reakce na Karoleena:

continuity I mě, a ještě takový trapný lakování, na štítku velkej nápis "Designed & Engineered in the UK" a mrňavej "Made in China"

​haha, neco podobnyho stoji i na iphonu.

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 07. února 2022 10:45

betsey a jake mas zkusenost s Lelosi? Ja totiz nejhorsi, opraly se hrozne rychle, na zadku se barva vydrela a rikam si, zda jsem mela spatny kus, kdyz internet je plny chvaly. Pritom adidas, nike, oneill nosim uz roky a porad dobry, ted budu vyrazovat 2 leginy, ale treba po 4 letech intenzivniho noseni (domaci ubor). 

Offline bubak
28 příspěvků moje polička 07. února 2022 10:52

U elektra mi přijde, že to je fakt těžké najít odjinud než z Číny. Oblečení je jednodušší, ale podmínky v Bangladéši či ve Vietnamu nejsou o moc lepší, respektive Bangladéš asi ještě horší. Zrovna legíny se ale najít dají, akorát to člověk musí řešit, což je trochu komplikace. Já mám teď nově kinoko

Vyrábí v ČR a jsou teda fakt svkělé. Obdobně Youngprimitive a další. Ale třeba v kamenném obchodě je to fakt téměř nemožné se Číně a dalším vykořisťujícím zemím vyhnout. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. února 2022 10:53

Lamicka leginy lelosi som nikdy nemala, mam jedny teplaky, ale maju este len dva tyzdne, zatial som ich oprala len 2x a zatial su ok, ale tak su skoro nove, uvidim neskor. Dufam, ze vydrzia, bo inak su velmi pphodlne 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 10:55

Bushman v Bangladéši, takže muž je ok. Ale Icebreaker

Hlavně, že vlna z australských ovečiek. 

Offline Malenge
4590 příspěvků moje polička 07. února 2022 11:06
Reakce na continuity:

Bushman v Bangladéši, takže muž je ok. 

​tomu asi nerozumím, jakoze oblečení z Bangladéše je ok proto, ze není z Činy?

Odbornik nejsem, ale z informaci, co jsem tak za svůj život posbirala, bych řekla, ze Bangladéš a jeho textil továrny velký velký špatný, jen teda člověk nepodpoří ten čínský režim no, ale jinak

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 07. února 2022 11:08

barbucha Hele aktuálně.

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 07. února 2022 11:09

barbucha a toto

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2022 11:13

continuity Banglades je taky velky spatny.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 11:31

Malenge ja nerikam, že je to ok - byla to nešťastná formulace myšlena vzhledem k té Číně, kde ten problém nejsou primárně pracovní podmínky.  

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 11:43

Jos já vím,že je špatný z pohledu pracovních podmínek, jen si představuji, co by se stalo, kdyby se vetsi část výroby přesunula do Evropy. 

Podle mě je tady cesta, na rozdíl od té Číny, tlačit na zlepšení pracovních podmínek. Triko od Bushmana s dlouhým rukávem stojí 1500kc, co zas není tak úplně málo. Člověk by si myslel, že když dá za triko 3x tolik než v globálním řetězci, tak to už nemusí tolik řešit. No zjevně ne.

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 07. února 2022 12:43

continuity popravde myslim, ze za jinych prac.podminek by to triko stalo tak 4-7 tis. Porovnej to s prodejci soc.odpovedne mody, kteri vi, jak a kde se to vyrabi, tam jsou ty ceny uplne jinde, prestoze tam marze taky bude velka. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. února 2022 12:45

continuity Ale zas zrovna s zakladatelem Bushmana jsem četla nějaký rozhovor, kde se zapřísahal, že pracovní podmínky v asijských fabrikách, kde šijou, hodně řeší a mají už své stálé dlouholeté dodavatele, u kterých ví, že jsou ok. Zrovna na Vánoce jsem tam totiž objednávala tátovi mikinu, tak jsem si dohledávala, kde vyrábí. 

Vůbec ale nevím, jak moc reálné je si to opravdu pohlídat a taky jestli ty lepší podmínky nejsou ve skutečnosti taky děsný, ale holt furt lepší, než to může být někde jinde. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 13:02

Lamicka

To si zrovna nemyslím, protože Kama je ryze česká, vlnu používá německou a merino svetr tam stojí pomalu tolik, co ty píšeš za triko.  

Že jsou módní značky, které se na té vlně povezou to nerozporuji. Ale je spousta českých firem, které vyrábí v Česku a ta cena není rozhodně několikanásobná.