Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 13:05

Karoleena no mě přijdou,že se chovají hodně společensky odpovědné, podporovali zoo v pandemii, toho chlapa, co provozuje hotel na Hromovce. Zrovna k té výrobě nemůžu nic dohledat. Každopádně nečekám, že podmínky budou stejné jako v Evropě, ale pro ty lidi to stejně může být jako zázrak. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2022 13:06

continuity Jj. Treba Crawler merino, panska mikina do 4tis a prokazatelne siji u nas. Akorat u toho obleceni "mezi lidi" je to pro me nerealne se te Cine apod.vyhnout. Ted mam teda svetr made in Turkey z Reserved za par korun, ale Turecko je jen o chloupek lepsi nez Cina ze...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 13:16

Tady je takový přehled českých firem vyrabejici sportovní oblečení. 

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 07. února 2022 14:01

continuity pisu triko, myslim svetr asi jak jsi davala ten vlneny svetr do nakupniho vlakna. To pak jo, to je asi cena adekvatni. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 14:09

Lamicka tak ten svetr stojí bez slev přes 5 tisíc. To je jak ta Kama.

Já to brala jako srovnání s tím Bushmanem. 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 07. února 2022 14:48
Reakce na Karoleena:

continuity I mě, a ještě takový trapný lakování, na štítku velkej nápis "Designed & Engineered in the UK" a mrňavej "Made in China"

​tohle me nasralo na mym "very british" radiu christie, ktery neni uplne laciny...

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:21
Reakce na Kan:

barbucha Hele aktuálně.

​No já vim, určitě bych našla cosácký hadry made in china taky (nakonec i z toho Arketu). Ale jak sama ukazuješ v tom druhým příspěvku, ne všechno mají odtamtud. Tak pokud jsem v kamenným obchodě, můžu si to zkontrolovat... Jako když budu potřebovat džíny a všechny budou čínský, tak samozřejmě nebudu chodit s holým zadkem, že jo. Ale neuškodí si vybrat, pokud je to možný.

Navíc ještě mám tu zkušenost, že Číňani se vůbec nepáraj s velikostma, a i když u dotyčný značky mám velikosti vyzkoušený, tak výrobek made in china je kolikrát skoro poloviční jak jinej, odjinud (třeba tureckej). Typicky s kalhotama...

Offline Černá kočka
1640 příspěvků moje polička 07. února 2022 17:42

Výroba řekněme Evropa versus Asie je i o tom, že v Evropě by se zřejmě nenašlo dostatek pracovníků pro tento typ výroby a i to je důvod proč má tak mnoho firem, které původně šily nebo chtěly šít vše v Evropě část své výroby v Asii. Některé firmy si nelidské problémy ve výrobě v Asii uvědomují (nejde jenom o textilní průmysl) a žádají od svých asijských dodavatelů garanci, že nezaměstnávají děti a garantují určité pracovní podmínky svým zaměstnancům, aby lidé nepracovali defacto v moderním otroctví. Další věc je důsledná kontrola zda se to opravdu dodržuje. Co vím tak některé firmy na to mají vyčleněného přímo člověka, který tyto fabriky objíždí a provádí kontroly.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 17:49

Černá kočka ja s tím souhlasím. Argument, že by přesunem výroby do Evropy přišli domácí o poslední zdroj obživy, se považuje za výmluvu, ale myslím, že jim můžeme pomoct tlakem na lepší pracovní podmínky a důstojnější mzdy. 

Blbý je,že teď doprava predražuje všechno tak významné, že stejně bude pro část firem levnější přesun z Ázie. 

Jinak k dostatku pracovníků, řešením je jednak udržitelná spotřeba a robotizace. Dnes už není víceméně nutné, aby lidé otrocili u pasu. Je to jen otázka, co se firmám vyplatí. 

Offline Černá kočka
1640 příspěvků moje polička 07. února 2022 18:22

continuity .  Co do budoucna to je otázka, k robotizaci směřuje celý průmysl, ale není to otázka úplně té nejbližší budoucnosti, obávám se, že v textilním průmyslu to ještě chvilku bude trvat než se přejde na plně robotizovanou výrobu.  O nadprodukci v některých případech doslova "hader" si myslím svoje. Je jenom dobře, že se to řeší čím dál tím víc. O tom co se momentálně vyplatí finančně víc nechci vůbec spekulovat, protože kolikrát ty kalkulace vychází dost překvapivě, takže to bude asi výrobce od výrobce.

A začala tady ta diskuze  u olympiády v Číně a jsem ráda, že tady jsou lidi, kteří si myslí, že hry se zvrhly v něco hrozně moc vzdáleného od té původní myšlenky + kombinace se samotnou situací v Číně. Tady na Parfu jsou lidé s obrovským přehledem, takže by člověk získal dojem, že lidé v ČR o situaci v Číně ví hodně, ale já mám ve svém okolí lidi, kteří o některých věcech v Číně neměli tušení, konkrétně o Ujgurské menšině třeba, takže když už tam ty hry jsou, tak si říkám ať se co nejvíc mluví o zločinech co tamější režim páchá a v souvislosti se ZOH se ty informace dostanou i k lidem ke kterým by se jinak nedostaly.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:10

Krása střídá nadheru. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:11

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:11

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:12

continuity To není fotomontáž?

Offline rysamona
1026 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:28

continuity jezismarjá

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. února 2022 23:41

brrr není, muž koukal na ty závody. Ty komíny tam jsou zcela jistě. Že je to v takové průmyslové zóně úplně vidět nebylo. 

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 08. února 2022 00:00

continuity Ještě je hrozný les paneláků,na poslední fotce vzadu.

Jde vidět, že výhled docela zakryli těmi tribunami.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:39

continuity Mordor.

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:40

continuity kdxz to srovnam s cortinou nebo albertville

Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:41

A toho sněhu co tam všude je... Chudáci běžný Číňani budou bez vody.