Potrefenáhusa on vubec necitil, ze by mu neco bylo, mam podezreni, ze jeste nema po covidu 100% zpatky chut a cich.
Omfg
Solathis No nazdar. Taky je chudák z toho rodičovství asi pořádně rozvrkočenej. A to nechci domyslet, co to mohlo udělat z tebou a malou.
Sweet Potato To jo, no. Jednu dobu nemohl vubec spat (akorat to jsem jeste kojila, jinak by ji dostal na hrb, at se vyspim aspon ja!)
Solathis To je mazec! Ale mně treba říkal švagr že oni nechavali bezne na sporáku jídlo celej víkend!
Karja Tohle nechávají jídla na sporáku dělá můj muž. Je tak naučený z domu. Tam se jí kapři řízek dělaný na Štědrý den ještě 27.12![]()
Já co není v lednici nemilosrdně vyhodím. A z lednice to jde po dvou dnech. Mám z otravy jídlem úplně paničkou hrůzu.
Já se jídla z lednice nebojím, dávám ho tam klidně ještě vlažné, aby bylo fakt čerstvé. To nechávání na sporáku ve 20. / 21. století nechápu, tam bych naopak neriskla ani jeden den, natož víc.
Myslím, že jsi měla kliku i ty, ufuf. Docela bych věřila na ten špatný čich a chuť. Neumím si představit, že by jinak muž necítil, že to jídlo už je za hranou.
dynda Ja nic necitila taky a to jsem o cich a chut neprisla, ale on si to daval az o nejakych 10 hodin pozdeji.
Ja na sporaku nechavam casto vyvar - hrnec by mi zabral 1/3 lednicky a za den ho provarim tak 3-4x podle toho, jak casto si jdu pro polivku... Kdyz uz je ho do mensiho hrnce, tak ho do lednice dam
@Karja my taky, prave, tak mi to neprijde az tak divny... ![]()
Solathis Tyjo, já jsem fakt paranoidní, vývar jde po vychladnutí do lednice a odebiram porce, neohrivam to cely
podobnej strach mám teda i z mrazáku, píšu na to data a co nevim, jak je starý, to vyhazuju
Solathis prosimtě už to nedělej, to je fakt strašně špatnej nápad. Celej vikend, to je o život ![]()
I to prohřívání kotle vývaru celej den mi nezní moc dobře, ale jestli se to do večera sní všechno, tak se to snad zkazit nestihne.
Solathis cely jidla se fakt ohrivat xkrat za sebou nemaj, navic pro tebe ted , v tomhle obdobi, to je fakt zbytecnej risk.
Karja Tohle nechávají jídla na sporáku dělá můj muž. Je tak naučený z domu. Tam se jí kapři řízek dělaný na Štědrý den ještě 27.12
Já co není v lednici nemilosrdně vyhodím. A z lednice to jde po dvou dnech. Mám z otravy jídlem úplně paničkou hrůzu.
můj taky!! a nebo to dává na balkon, já to tak nenávidím a on mi pořád tvrdí, že se nám do lednice nevejde jeden střední hrnec.
U nas doma slo vsechno vzdycky do lednice, delam to taky tak. Zadne, ze to od obeda do vecera pocka na sporaku. No a moje tchyne necha mimo lednici vsechno a pekne dlouho, klidne i syry, jogurty pro deti, varena vejce na velikonoce treba 3 dny
a muj muz se divil, proc jsem je tehdy bez milosti vyhodila.
Solathis s tim prohrivanim bych teda byla hodne opatrna, spis bych to vubec nedelala.
711990 a tohle mi taky muž dělá, jen chce vysvětlit, proč je špatně něco ohřívat nebo i převařit naněkolikrát, ale nemám pro něj přesnou odpověď, ale mám pravdu, žejo?
Zeptam se fakt blbe, ale my kdyz davame treba nudle nebo ryzi nebo polivku na zem do predsine, kde jsou kachle fakt hodne studene, tak tam to jidlo byva ty dva, tri dny. A nikdy zadny problem a to jsem fakt cita na spatny jidlo![]()
Kastrol na sporaku casto zapomenu ja, kdyz jdu uspavat deti a vytuhnu tam s nema...
rasaNori taky dávám velké hrnce do studena na chodbu nebo do garáže, nevidím v tom problém, velký hrnec s vývarem bych do lednice vecpala pouze v případě, že bych ji uklidila :-) . Ale na sporáku teda ne, tam občas nechám max půl dne pečené kuře na obíračku nebo tak, ale fakt ne několik dní.
rasaNori ja treba davam hrnce na stul ma balkon, kdyz je nad nulou, tak do 4 stupnu, utesnim to a vim, ze bude zima. Na chalupe mame taky studenou podlahu v predsini, ale prijde mi to takove nestabilni. Kamaradka pracovala roky v laborce, delala na skole hodne pokusu s jidlem a pry se bakterie mnozi hodne rychle. Ta je teda opatrna maximalne, ryzi ani testoviny neohriva, ze se to rychle kazi. To ja klidne udelam smazenou ryzi nebo testovinovy salat, ale neni to, ze bych to predtim mela v lednici 2 dny. Max 24 hod.
Mně babička vtloukala do hlavy, že vývar se nemá vařit opakovaně, kdyžtak jenom ohřívat, "aby se nepokazil". Všechno dávám po zchladnutí do lednice, vývar mrazím po různě velkých porcích. Ono taky kdyby u nás něco zůstalo na plotně, sežral by to kocour ![]()
Já to úplně nehrotím, pár hodin klidně venku jídlo nechám. Ale jinak jde všechno do ledničky/na balkon/do mrazáku. Když něco ohřívám, tak jen tolik, kolik se sní.
Evaeva Já taky nechám pár hodin, ale večer to uklidím všechno. Ono to tak i vychazi, že to od oběda do toho večera plně vychladne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)